Geef jezelf prachtige zonwering cadeau!

Het is het hele jaar door belangrijk om de juiste zonwering te hebben. In de winter staat de zon een stuk lager, waardoor irriterende situaties op kunnen treden in de felle winterzon. In de zomer wordt het al behoorlijk vroeg licht, wat voor een korte nachtrust kan zorgen. Met name daardoor is het hebben van degelijke zonwering een belangrijk punt in de decoratie van het huis. Want, dat is het uiteindelijk toch? Het heeft een praktische functie maar het ziet er ook nog eens verzorgd uit.

Benieuwd geworden op welke manieren jij jouw huis kan beschermen tegen felle zonnestralen!

Soorten zonweringen

Voordat je hals over kop een type zonwering kiest waarvan je denkt dat het voldoende zal zijn voor in huis, is het goed om geïnformeerd te zijn over alle mogelijke opties in zonweringen. In dit blog worden de meest voorkomende typen in binnen- en buitenzonwering behandeld.

Binnen zonwering

Om te beginnen is er zonwering voor binnen. Er zijn binnen dit type zonweringen genoeg opties om uit te kiezen. Zo zijn er (duo)rolgordijnen. Rolgordijnen zijn perfect als je op zoek bent naar wat extra verduistering. Het fijne van dit type binnenzonwering is dat het binnen vrijwel ieder interieur kan worden toegepast. De variaties in kleuren en prints zijn eindeloos.

Maar, als rolgordijnen niet helemaal jouw ding zijn, is dat natuurlijk ook geen probleem. Er zijn namelijk nog genoeg andere opties. Kies bijvoorbeeld voor een modieus type horizontale jaloezieën of ga juist voor paneelgordijnen. Die laatste geven jouw woning een strakke en moderne uitstraling én kunnen zelfs op bredere ramen worden gebruikt.

Benieuwd naar nóg een andere optie van binnenzonwering? Dat is begrijpelijk. Een modernere uitvoering van lamellen zijn de plisségordijnen. Deze kunnen in een effen kleur worden gemonteerd, maar er kan ook worden gekozen voor een motief of patroon. Het leuke van deze plisségordijnen is dat ze niet in het oog springen, tot ze worden gebruikt. Ze kunnen namelijk erg klein worden opgevouwen aan de bovenkant van het kozijn.

Ben je er al van overtuigd om binnenzonwering te nemen? Of kijk je toch liever even naar de andere opties? Lees snel verder voor zonweringen voor buiten!

Zonwering voor buiten

Naast binnen zonweringen zijn er ook mogelijkheden om zonwering te plaatsen aan de buitenkant van het raam of terras. Benieuwd welke? Kom erachter en laat je inspireren door de onderstaande opties!

Als eerste is er de klassieke knik arm. Deze ken je misschien nog wel van vroeger. Even met de slinger uitrollen en voilà! Een heerlijke koele overkapping op zomerse dagen en in de winter heb je gegarandeerd geen last van de felle, laagstaande zon.

Andere opties binnen het zonwering voor buiten domein zijn: uitvalschermen, screens en terrasoverkappingen. Voor die laatste moet je echter wel een terras hebben. Welke optie past het beste bij jou? Wacht niet langer en doe jezelf zonweringen cadeau!

Geef een reactie