Een bootje huren als perfect cadeau!

In dit natte winterweer kan ik alleen maar verlangen naar de zomer. Daardoor zit de zomer constant in mijn hoofd! Ook met het uitzoeken voor cadeaus voor alle feestdagen kreeg ik de zomer niet weg. Ik vind cadeaus uitzoeken altijd heel lastig. Daarom heb ik een lijst in mijn telefoon met allemaal mensen die ik vaak cadeaus geef. Als ik dan ooit een keer inspiratie heb voor een cadeau voor diegene, dan schrijf ik dat direct op in mijn telefoon. Zodra het dan tijd is om cadeaus te kopen, dan heb ik al een lijstje klaarliggen voor die persoon! Zodoende ook voor mijn vader. Hij is ook een zomergek. We hadden het een tijdje geleden over hoe erg we weer naar de zomer verlangen. Hij vertelde dat hij dan heel graag een keer een bootje wil huren, zodat hij lekker met de familie kan varen! Dat vond ik een goed idee, en ik heb direct als cadeau-idee ‘bootje huren’ opgeschreven! Omdat ik toch niet veel te doen had door de vakantie, ben ik eens gaan opzoeken hoe een bootje huren werkt. Wat ik allemaal ontdekte, heb ik hieronder opgeschreven! Zo hoop ik dat deze blog een inspiratie kan zijn voor mensen die net als ik de zomer altijd in mijn hoofd hebben, en die opzoek zijn naar originele cadeaus!

Hoe lang wil je een bootje huren?

Als eerste is het belangrijk om vast te stellen voor hoe lang je een bootje wil huren. Aan de hand van deze tijdsindicatie kun je dan de goede boot huren. Huren.nl is een perfecte website waarop je voor elk denkbare tijdsindicatie een bootje kan huren. Wat zo prachtig is aan Nederland is dat je bijna het hele land kan doorkruisen met een motorboot. Hoe ver je kunt gaan en mag gaan hang af van de boot die je huurt. Ook in welke periode je huurt is belangrijk. Veel wateren behoren tot broedgebieden van vogelsoorten. In het broedseizoen kunnen die wateren ontoegankelijk zijn voor boten! Als je een motorboot voor een paar uur huurt, dan kom je niet verder dan de rivieren en meren die rond het verhuurbedrijf liggen. Huur je een bootje wat langer, dan kun echt rondreizen. Bijvoorbeeld tussen de mooie meren van Friesland.

Wat voor bootje kun je huren?

Je hebt verschillende types bootjes die je kunt huren. Sommigen hebben bijvoorbeeld een kajuit en slaapplekken, zoals een jacht of een kajuitmotorboot. Deze zijn uitermate geschikt voor langere tochten. Voor een dagje plezier is een sloep erg populair! Voor wat meer activiteit kun je ook een speedboot huren, een reddingsboot huren of bijvoorbeeld een barbecue boot. Voor een familieuitje is een sloep met schipper weer ideaal. Wil je meer genieten van de natuur? Kies dan een fluisterboot of een rubberboot. Verder heb je nog partyboten, salonboten, rondvaartboten, pontonboten en gewone motorboten!

Waar moet je aan denken bij een bootje huren?

Wat belangrijk is om te onthouden is dat waar je gaat varen, en hoelang dat afhangt van de verschillende huurbedrijven. Hoe ver je mag gaan hangt af van de motorboot die je huurt en de duur van de huur. Een bootje huren gaat ook vaak gepaard met een vaarbewijs of minimumleeftijd. Check dat dus altijd van te voren. Wat de regels zijn voor een bootje huren en varen verschilt per boot, dit vertelt het verhuurbedrijf! Tot slot is het belangrijk dat een bootje huren gaat om plezier, maak er dus een fantastische dag van!

Geef een reactie