De start van de bouw

Wat is de Bouwvak toch een heerlijke tijd. Ieder jaar weer genieten we van een periode van rust. Maar nu is het over en gaan we weer vol aan de bak met al onze opgedane energie. Misschien is het nu voor jou wel de tijd om te beginnen met je eigen bedrijfje. Maar ja, waar begin je? Waar moet je aan denken? In deze blog vertel ik het je. Ik zet de punten die je kunt overwegen wanneer je een beginnetje maakt op een rijtje. Lees je mee?

Hoe zet je het op?

De opzet van een bedrijf begint vaak bij een idee en een wens. Je moet over de kleinste dingen gaan nadenken en de grootste tip die ik je daarvoor kan geven, is de volgende: schrijf alles op. Ieder ideetje, iedere overweging. Maak niet de fout te denken ‘ik onthoud het wel’ want geloof me, dat doe je niet. Bespreek vervolgens je ideeën met een professional uit het vak. Dit kan een werkgever, collega of vriend zijn.

Een eigen bedrijf, eigen locatie

In de bouw werk je vaak op verschillende locaties afhankelijk van waar de opdracht je naartoe stuurt. Toch raad ik je aan om een vaste kantoorlocatie te huren. Hier kan je klanten ontvangen, vergaderingen houden en (administratie)werk doen wat niet direct het bouwen zelf is. Doe dit niet in je eigen huis tenzij het niet anders kan. niet alleen staat een eigen plek professioneler, het zorgt er ook voor dat je werk en privé makkelijker gescheiden kunt houden.

Groot of klein materiaal

Dan heb je nog materiaal nodig. Gelukkig hoef je daarvoor niet lang te zoeken. Je kan namelijk altijd terecht op de website van Trucks.nl. Hier verkoopt men nieuw en tweedehands bouwmateriaal voor een eerlijke prijs. Al de informatie die je nodig hebt, staat op de website en vaak kan je zelfs een afspraak maken om de machine voor de koop te komen bekijken. Een heftruck kopen, was nog nooit zo makkelijk en snel geregeld.

Aan de slag!

Als je al enige ervaring hebt in je vakgebied weet je wel wat je nodig hebt. En dan is het tijd om de hele boel op poten te zetten en aan de slag te gaan. Onthoud dat ondernemen een hele kunst is en veel tijd en energie van je vraagt. Maar als je er alles in stopt, krijg je het dubbele terug, neem dat maar van mij aan.

Geef een reactie