Last van bladluizen?

Heb je een hele mooie tuin maar heb je wel heel erg last van bladluizen over jouw mooie bloemen en planten? Wellicht heb je wel hele mooi paprika’s in jouw tuin of hele mooie rozen en die zijn wellicht ook aangetast met bladluizen. Naar mijn mening echt super irritant maar dit kan nou eenmaal gebeuren als je het aantrekkelijk maakt voor deze luizen. Deze larven eten al je bladeren op waardoor het een lelijk gezicht wordt. Het kan zelf zo zijn dat je planten dood gaan. Dat wil je natuurlijk niet hebben. Bij mijn opa en oma was dit ook helaas het geval en alle planten konden rechtstreeks in de groene bak. Mijn opa en oma waren er kapot van, enkele planten stonden er al jaren. Hieronder vertel ik meer hoe je deze bladluizen kunt bestrijden. Ben je er naar benieuwd? Lees dan gerust verder hieronder!

Hoe bestrijd je deze bladluizen?

Je bestrijd deze bladluizen met lieveheersbeestjeslarven. Deze beestjes eten elke dag deze bladluizen op. Hierdoor zijn ze de ideale bestrijders voor bladluis. Het is daarnaast ook nog goed voor de mens en het milieu want je bestrijd ze niet met chemische spray of dergelijks. Je kunt dus een zakje kopen waar van deze larven in zitten. Het is een heel klein zakje. Ze zijn wel 2 tot 3 weken actief om deze bladluizen op te eten. Hierna zul je er  geen last meer van hebben. Door het kopen van dit zakje help je dus de natuur want je gebruikt geen chemische stoffen om het te bestrijden.

Het larven zakje

De lieveheersbeestjes worden geleverd in een heel klein zakje waar je kunt kiezen voor 50, 100, 200 of 300 stuks in een doosje met reepjes papier. De larven van lieveheersbeestjes zitten verspreid tussen deze papieren reepjes als je hierover al twijfelde. Je legt rechtstreeks deze papiertjes op het blad in de buurt van de bladluizen om optimaal resultaat te zien. In het geval bij bomen doe je hetzelfde maar dan op een boom.

Tip van de blog!

Heb je na het lezen van deze blog interesse in zo een zakje? Dan moet je even een kijkje nemen bij Biogroei.nl. Ik heb hier namelijk mijn zakje larven gekocht en deze kwam super snel binnen. Daarnaast geven ze ook nog een uitstekende service want ik had een aantal vragen en ik heb ze heel snel opgebeld en kreeg gelijk antwoorden op mijn vraag. Ik koos voor Biogroei omdat dit goed voor het milieu en de mens is en de verzendkosten waren niet zo duur. Kortom, bladluis bestrijden doe je met Biogroei

 

 

Geef een reactie