Overleef eenvoudig de pubertijd van jouw pup

Niet veel mensen weten het, maar ook puppy’s hebben een periode waarin ze gaan puberen. De pubertijd bij puppy’s kan net zo complex zijn als bij mensen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om deze fase in het leven van jouw geliefde pup eenvoudig te overleven. Ik heb zelf ook een keer een heftige puppy pubertijd meegemaakt en dat wens je niemand toe. Daarom vertel ik je vandaag waar ik tegenaan liep. Vervolgens geef ik tips waarmee jij wel geheel zonder zorgen deze fase overleeft. Dus ga er even goed voor zitten en ontdek hoe je eenvoudig de pubertijd van jouw pup kan overleven!

Alles over puppy puberteit

In eerste instantie klinkt het wat vreemd: een pubertijd voor honden. Toch is het wel degelijk waar dat puppy’s een puberende fase doorgaan. Net zoals wij mensen doen, gaan ze in deze periode op zoek naar grenzen. Bovendien bereiden ze zich voor op het volwassen worden en leren ze zelfstandig te worden. Wanneer je weet dat er een puppy puberteit bestaat, ben je al verder dan ik was. Zodra jouw puppy rond de vijf à zeven maanden oud is, begint de vroege pubertijd. Dan kun je met andere woorden wat tegengas van het huisdier verwachten. Zo had mijn pup allerlei streken uitgehaald met zijn hondenmand. Uiteindelijk was de hondenmand zo versleten, dat het eigenlijk niet meer kon.

Nadat de puppy puberteit voorbij was, heb ik geïnvesteerd in een luxe en stevige hondenmand. Koop niet eerder een wat betere hondenmand! De kans is namelijk groot dat je pup nog groeit en de hondenmand misschien stuk maakt. Mijn hond is inmiddels klaar met de puberteit en het is een grote jongen. Om de kans op gewrichtsproblemen te verkleinen, heb ik een orthopedische hondenmand voor hem in huis gehaald. Hij was zo blij! Zo’n hondenmand is zeker een aanrader voor grote honden, oude honden en honden moeten herstellen.

Eenvoudig omgaan met de puppy puberteit

Ik dwaalde een beetje af. Nu zal ik je precies vertellen hoe je het beste om kunt gaan met deze puberende fase. Zo is het ten eerste verstandig om je puppy wat ruimte te geven. Dit klinkt misschien wat vaag, maar denk eens terug aan je eigen puberteit. Toen wilde je ook niet dat je ouders te veel van je vroegen en de hele tijd zeuren. Dat geldt tot op zekere hoogte ook voor je pup. Luistert je puppy bijvoorbeeld slecht? Geen het diertje dan alleen makkelijke en leuke oefeningen om uit te voeren. Zo vermijd je conflict en zijn jullie allebei nog steeds blij. Naast slecht luisteren komt het ook voor dat puppy’s in deze fase wat sneller angstig op dingen reageren. Besteed daar niet te veel aandacht aan. Als jij rustig blijft, dan begrijpt jouw puppy dat het gevaar niet voor jullie geldt. Zo kun je dus eenvoudig de puppy puberteit overleven!

Geef een reactie