De lekkerste traktaties voor in het najaar

Wat is je kleine spruit toch altijd weer blij als hij of zij jarig is en zijn of haar verjaardag mag vieren op school. Dit betekent namelijk dat er een versierde stoel klaar staat naast de juf en dat er flink voor hem of haar gezongen gaat worden. Daarnaast wordt er natuurlijk ook altijd een heerlijke traktatie uitgedeeld aan de klasgenootjes en de jarige job mag de klassen rond om de andere juf en meesters ook te voorzien van iets lekkers. Om een beetje in het seizoen te blijven hebben we hier een aantal leuke seizoens-traktaties voor je op een rijtje gezet.

Eikeltjes van zoenen en mini stroopwafels

Voor deze heerlijke en vooral leuke traktatie heb je niet veel nodig. Met een paar (neger)zoenen, mini stroopwafels en saté prikkers heb je binnen no-time een leuke en vooral ook lekkere herfsttraktatie gemaakt. Plaats de mini stroopwafel op de zoen en prik vanaf de zijde van de stroopwafel zachtjes de prikker er doorheen. Om het geheel leuk aan te kleden kan je ervoor kiezen om de traktatie in een bak of school te doen waar een paar (nep)bladeren in liggen. Zo is de traktatie helemaal in stijl. Waar je deze ingrediënten vandaan haalt? De mini stroopwafels kopen kun je het beste doen bij een Kruidvat of een Action, daar liggen ze in ieder geval in de schappen.

Paddenstoelen in de vorm van een muffin

Nog een makkelijke traktatie die zo klaar is, is deze paddenstoel in de vorm van een muffin. Het enige wat je nodig hebt zijn muffins en wat rode en witte glazuur. Je kunt ervoor kiezen om de muffins zelf te bakken of om ze kant en klaar te kopen. Als je ze zelf bakt kun je uiteraard nog wat spelen met de smaken en kun je er zelfs een gezondere versie van maken. Daarna versier je de muffin uiteraard met een laag rode glazuur en witte stippen. Je kunt eventueel ook witte chocolade chips gebruiken voor de stippen. Als deze ingrediënten kun je vinden in de supermarkt.

Spinnen van oreokoekjes, smarties en dropveters

In de herfst is het natuurlijk echt spinnentijd en ondanks dat niet iedereen van echte spinnen houdt is deze traktatie om te smullen. Ook in deze traktatie gaat niet veel tijd zitten en is zo klaar. Het enige wat je nodig hebt zijn de originele oreokoekjes, smarties en dropveters. Knip de dropveters in gelijke stukjes en gebruik deze voor de pootjes. Weten je kids nog hoeveel poten de spin heeft? Zes pootjes uiteraard. Je kunt de pootjes vastmaken met wat glazuur of je kunt ervoor kiezen om de oreokoekjes van elkaar te halen, de pootjes er tussen te plaatsen en daarna de koekjes waar op te plakken. Voor de smarties oogjes heb je sowieso wat glazuur nodig of eventueel wat gesmolten chocolade.

 

 

Geef een reactie