Zo kom jij de winter door!

Met het nieuwe jaar in zicht gaan we donkere dagen tegemoet. Wanneer de herfst over begint te gaan in een gure winter hebben we eerst nog de feestdagen om naar uit te kijken: de gezelligheid, de warmte daarvan, de lichtjes die ook de donkere dagen weer weten te verlichten en daarmee ons welzijn. Maar zodra die feestdagen achter de rug zijn – en zeker nu ze minder échte gezelligheid en warmte boden door de maatregelen dit jaar – komt bijna iedereen wel even in een dip. Donkere, korte dagen, geen feestdagen of vakanties om naar uit te kijken, maar een hele lange periode zonder hoogtepunten gaan we tegemoet. Dan moet je er zelf het een en ander aan doen om het toch warm en gezellig te houden. Hoe je dat doet lees je hier!

Hou jezelf warm

Door jezelf fysiek warm te houden, kan de kou je ook mentaal minder goed raken. Zolang jij het lekker knus hebt in warme kleding voel je de kou slechts als omstandigheden, wat enorm kan helpen met je humeur. Zorg dus dat je goed tegen de kou in kunt gaan dit jaar door te investeren in een goede, warme winterjas. Denk aan bijvoorbeeld een mooie winterjas van airforce: simpele designs met geweldige kwaliteit, en dat ook nog eens voor een mooie prijs. Of misschien is een jas van parajumpers voor jou deze winter een betere keus: stoere en sportieve designs en verschillende modellen, maar elk even warm als de vorige. Om echt goed warm te blijven is het belangrijk om goed te investeren in een winterjas, maar dan zul je hier ook nog jarenlang plezier van hebben.

Maak het binnen gezellig

Om de kou en de kilheid van buiten echt goed uit te kunnen sluiten is het altijd een goed idee om het binnen gezellig te maken. Lijkt het kaal nadat je alle kerstdecoraties weer op hebt geborgen? Begin dan gewoon opnieuw met decoreren in een ander thema. Leg leuke kussentjes en dekentjes neer, steek kaarsjes aan en laat vooral die kerstlichtjes gewoon lekker hangen: een beetje licht in deze donkere dagen is altijd welkom. Als je er echt voor wil gaan kun je zelfs een muur verven in een warme kleur zoals rood of oranje, zodat je de warmte écht goed binnen haalt en jouw huis zal voelen als een oase van rust tegenover de koude storm die buiten raast. Een muziekje op, een kop chocomel in de hand en jij komt deze winter wel door. 

Geef een reactie